Правила и условия

Същност

Този онлайн магазин е част от интернет сайта softsocks.bg и е насочен към продажби на едро онлайн. Той е собственост на „СОФТСОКС“ ЕООД (За краткост наричан по долу – „SoftSocks“)
Целите му са:
– да предостави възможност на своите потребители да закупят чрез онлайн поръчка търсените от тях продукти бързо и лесно;
– да улесни избора чрез систематизирана информация относно предлаганите продукти
– да реализира услуга по покупко-продажба с най-високо качество

Цени
Цените на всички продукти в онлайн магазина са без включено ДДС, за един брой /чифт/, освен ако не е указано друго и са формирани на база минимално количество 100 бр. /чифта/

Минимално количество за покупка
Минималното количество за покупка в магазина е 100 бр. /чифта/ за един артикул в един размер, една цветова гама, един вид на преждата.
При някои особени продукти, или продукти, които не са в наличност, минималното количество за покупка може да бъде по-голямо от 100 бр. /чифта/, като SoftSocks си запазва правото да определя това количество според всеки конкретен случай.

Потвърждение на поръчката
При получаване на поръчка SoftSocks се задължава да се свърже с клиента до края на следващия работен ден за потвърждението й по телефон или и-мейл, посочени от клиента. При неуспешни опити за свързване с клиента в рамките на 3 работни дни, SoftSocks счита че покупката е невалидна и не се ангажира с изпълнението й.
SoftSocks не се ангажира с изпълнение на поръчка преди получаване на плащане по банков път за нови клиенти и срокът за изпълнението на поръчката започва да тече от момента на получаване на плащане. За лоялни клиенти срокът на изпълнение на поръчката започва да тече от момента на получаването й.

Изпълнение на поръчката и доставка
SoftSocks се ангажира да работи само с фирми, утвърдени на пазара на куриерски услуги. Срокът изпълнение на поръчката и доставка е 10 работни дни. SoftSocks си запазва правото да увеличи този срок ако продуктът не е наличен на склад в момента на покупката, като се задължава в такива случаи да уведоми клиента във възможно най-кратък срок.
Цената за доставка се определя допълнително на база обема и теглото на покупката и SoftSocks допълнително договаря с клиента условията и цената за доставка.

Начини на плащане
Начините на плащане са плащане по банков път и плащане с наложен платеж. При нов клиент и първа покупка плащането по банков път е задължително.

Регистрация
Регистрирането в онлайн магазина е задължително. Клиентът се задължава да въведе точно и коректно данни за обратна връзка, данни за фактура и адрес за доставка. Допуска се регистрацията да бъде извършена, както преди започване на поръчката, така и по-време на самата поръчка.

Процедура на Покупка онлайн
След избор параметри на продукт, въвеждането на количество и натискане на бутон “Купи” за всеки от желаните продукти, те влизат във виртуална Количка за пазаруване. Нейното съдържание може да бъде разглеждано и редактирано (промяна на количеството на продукта в количката, без намаляване на минимума под 100 бр. и изтриване на продукт от количката) след натискане върху иконата “Пазарска количка” или бутона “Преглед на количката”, а в страничното меню – изберете бетона “Завършване на поръчката”. В случай, че извършите промени, кликнете върху бутона “Обновяване количка”. За да завършите поръчката и изпратите заявката, изберете бутона “Продължаване с поръчката”, който отваря страница с полета, които задължително трябва да бъдат попълнени. Това е контактна информация, адрес за доставка и данни за фактура. В случай, че решите, може да да добавите информация към поръчката си, чрез попълване на полето “Бележки към поръчката”. След това, трябва да изберете начин на плащане – при доставка, с наложен платеж, по банков път. При избор на втората опция потребителят получава и-мейл с банковата сметка, на която да преведе парите. Накрая трябва да се запознаете и приемете общите условия на онлайн магазина. Когато попълните всички полета трябва да потвърдите поръчката с натискане на бутонa “Поръчка”. При успешно изпратена заявка, ще получите потвърдителен и-мейл.

Общи условия
С натискане на бутона “Поръчка”, който се намира на последната от поредицата страници за въвеждане на поръчка, потребителят извършва волеизявление, което го обвързва със силата на договор между него и SoftSoks, съгласно разпоредбите на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗППТ). При отказ и неплащане на доставка на покупка от онлайн магазина с наложен платеж, потребителят носи пълна съдебна отговорност съгласно действащите законови разпоредби в Република България. Потребителите на онлайн магазина се ангажират, че комуникацията по електронен път удовлетворява техните изисквания спрямо закона и я приемат равнозначна на информацията, предавана на хартиен носител или устно по телефона.
Регистрираните потребители на онлайн магазина се ангажират да не предоставят данните си за достъп до личния си профил (потребителско име и парола) на трети лица. Регистрираните потребители се задължават да преглеждат първоначално въведените си данни за контакт, фактура и адрес за доставка за коректност при извършване на всяка следваща поръчка.

SoftSocks се ангажира да не разпространява информация с личните данни на потребители на онлайн магазина softsocks.bg и лицата или фирмите, наети да предоставят куриерски услуги по доставка на поръчки. SoftSocks може да откаже изпълнение на поръчки по свое усмотрение.
SoftSocks не носи отговорност за:
– възможни пропуски, свързани с информацията, която се съдържа в сайта и онлайн магазина;
– информацията, съдържаща се в сайтовете, към които има връзки;
– непредвидено изчерпване на складовите наличности;
– последиците, в това число евентуални вреди, породени от или свързани по какъвто и да е начин с достъпа или използването на този сайт;
– ненакърнимостта на информацията в сайта от компютърни вируси или хакерски атаки.

SoftSocks си запазва правото да извършва промени в настоящите Правила и условия по всяко време без предварително известие.